ONZE VISIE OP IDENTITEIT – MORSE DIGITAL

 

Zoals we eerder al eens genoemd hebben in onze blogs (Branding: Identity meer dan alleen kleurtjes, Merk en identiteit & De waarde van identiteit) is de identiteit van je bedrijf erg belangrijk in je marketing en communicatie. Identiteit is een interessant gegeven: Het zegt iets over jouw bedrijf, maar ook over jezelf. En het bepaalt in welke mate mensen zichzelf herkennen in jou. Maar identiteit betekent voor iedereen iets anders en je gaat er op je eigen manier mee om. In deze serie interviews, bespreken we vanuit verschillende disciplines wat identiteit voor iemand betekent. Het eerste artikel begint met onze eigen visie op identiteit!

 

 

1. WAT BETEKENT IDENTITEIT VOOR JULLIE PERSOONLIJK?

Wij zijn beiden best veel met identiteit bezig ook op persoonlijk vlak. We willen beiden niet één van de massa zijn. En dit komt terug in al onze keuzes. We vinden het belangrijk om uit te stralen wat bij ons past, mensen moeten een reflectie van onze persoonlijkheid aan onze uitstraling en uiterlijk kunnen zien.

 

2. IS ER EEN VERSCHIL TUSSEN JULLIE OFFLINE EN ONLINE IDENTITEIT?

Momenteel zetten wij niet heel erg sterk in op onze offline identiteit. Maar wij vinden het heel belangrijk dat onze offline identiteit (dus onze persoonlijkheid) sterk terug komt in onze communicatie via onze online kanalen. Als wij offline netwerken laten we gewoon zien wie we zijn, ook de dingen die minder goed lukken en vooral met veel enthousiasme en soms een gekke inslag. Ook op bijvoorbeeld Instagram laten we dus zien wanneer iets minder gelukt is bijvoorbeeld, en gebruiken we het kanaal vooral spontaan, niet geregisseerd.

 

3. WAT BETEKENT IDENTITEIT VOOR JULLIE BEDRIJF?

Voor ons is identiteit de fundament van je bedrijf. Als je niet weet wie je bent, dan krijg je je (marketing)communicatie nooit op orde. Hoe wil je je klanten laten zien wie je bent, en overhalen om voor jou te kiezen als je zelf niet eens weet wie je bent!

 

4. HOE HEBBEN JULLIE DE IDENTITEIT VAN JULLIE BEDRIJF BEPAALD?

Dit kwam voor ons vrij natuurlijk. We hebben geprobeerd om zo dicht mogelijk bij onze eigen persoonlijkheid te blijven. Omdat we al lang samenwerken wisten we ook dat we wat dit betreft op elkaar aansluiten. Zo wilden we bijvoorbeeld krachtige en vrolijke kleuren gebruiken in onze huisstijl omdat we zelf ook geen stille muisjes zijn 😉.

 

5. HEBBEN JULLIE SPECIFIEKE BEDRIJVEN DIE JULLIE AANTREKKEN VANWEGE HUN IDENTITEIT?

We hebben bedrijven die ons aanspreken vanwege hun bedrijfsidentiteit zoals bijvoorbeeld Tony’s. Lekker chocolade, zeker! Maar je voelt je extra goed doordat je weet dat je met iedere hap de wereld een klein beetje beter maakt 😊.

Er zijn ook bedrijven waarbij het product onze identiteit eigenlijk meer bekrachtigt. Het product past gewoon bij ons, zoals Happy Socks, Styletone of Parfumado.

 

6. LATEN JULLIE VEEL VAN JEZELF ZIEN BIJ JULLIE BEDRIJF? HEBBEN JULLIE DIE KEUZE BEWUST GEMAAKT?

Vanuit onze vorige antwoorden was dit wellicht al duidelijk 😉 Maar ja , ik denk dat bij Morse Digital de identiteit van ons duidelijk te zien is. En dit is ook een bewuste keuze.

 

7. IN WELKE MATE ZIJN JULLIE BEWUST BEZIG MET JULLIE IDENTITEIT/ DE IDENTITEIT VAN JE BEDRIJF?

Wij nemen dit mee in onze marketing en communicatie. Omdat dit een deel is van de dienst die wij aanbieden speelt dit wellicht bij ons nog een grotere rol dan bij andere bedrijven.

 

8. HOE ZORG JE ERVOOR DAT JULLIE IDENTITEIT DUIDELIJK OVER KOMT OP JULLIE KLANTEN?

Wij proberen onze identiteit mee te nemen in alles wat we doen.

We kijken dus naar onze 'tone of voice', de foto’s die we gebruiken en maken, de manier waarop de website opgezet is plus kleurgebruik. Dit komt ook terug in onze online kanalen.

Verder zorgen we er dus ook voor dat dit aansluit bij onze offline communicatie, en hoe wij onszelf offline presenteren.

 

Wil je meer weten over identiteit? Bekijk onze whitepaper!