ANGELIQUE’S VISIE OP IDENTITEIT – COUMANS FOTOGRAFIE

 

Vandaag hebben we alweer ons vierde interview over identiteit voor je! Eerder interviewden wij al Karim van nwzr, Yvonne van TraktatieWorkshop en Clen van Purpuz. Vandaag spreken wij met Angelique van Coumans Fotografie. Al vroeg koesterde ze de dierbare en belangrijke momenten in het leven. Toen Angelique haar eerste camera kreeg, ging ze al nergens meer naartoe zonder.

Nu gebruikt ze haar camera om verhalen te vertellen met beelden op een verslaggevende en ongedwongen manier om jou te laten nagenieten van speciale momenten.

 

 

WAT BETEKENT IDENTITEIT VOOR JOU PERSOONLIJK?

Voor mij persoonlijk betekent identiteit jezelf zijn en dat mensen jou ook nemen zoals je bent. Maar identiteit betekent ook doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Misschien klinkt het raar dat ik dit nu zeg, maar het staat ook voor jezelf durven zijn.

 

 

IS ER EEN VERSCHIL TUSSEN JOUW OFFLINE EN ONLINE IDENTITEIT?

Er is wel een verschil, maar dat is niet zo groot. Naar mijn mening is het verschil alleen in kleur. Online houd ik het vooral overzichtelijk en rustig. De primaire kleuren die ik gebruik zijn wit en zwart en de secundaire kleuren blauw en groen. Offline zijn de primaire kleuren groen en blauw en is wit de secundaire kleur. Dit omdat deze kleuren offline meer opvallen. Verder is het “what you see is what you get”.

 

 

WAT BETEKENT IDENTITEIT VOOR JOUW BEDRIJF?

Identiteit betekent veel voor mijn bedrijf, het is wie ik ben. Het eindresultaat, een foto of fotoreportage, is het zichtbare resultaat van mijn fotografiestijl. Als fotograaf heb je door de jaren heen een eigen stijl ontwikkeld. Iedereen heeft dan ook een mening over jouw werk. Je vindt het wel of niet mooi, het spreekt je wel of niet aan. En de ervaring leert is dat het dan de kunst is om dicht bij jezelf te blijven. Laat je niet leiden door alle verschillende meningen.

 

 

HOE HEB JE DE IDENTITEIT VAN JOUW BEDRIJF BEPAALD?

Door eerst te kijken naar wie ik ben, wat ik wil, waar ik goed in ben en wat ik leuk vind om te doen. Dat zie je direct terug in het eindresultaat van mijn product. Maar ik heb ook nagedacht over hoe ik dingen aanpak en hoe ik tegen zaken aankijk.

 

 

HEB JE SPECIFIEKE BEDRIJVEN DIE JOU AANTREKKEN VANWEGE HUN IDENTITEIT?

Dat is best lastig om te zeggen. Je leert een bedrijf pas goed kennen als je er werkt. Afgelopen jaren heb ik verschillende mooie opdrachten mogen doen en het zijn stuk voor stuk mooie bedrijven.

Bedrijven die mij aantrekken hebben…

  • waarden en normen die sterk samenhangen met die van de medewerkers;
  • een oog voor kennis en competenties van medewerkers en waar kansen geboden worden;
  • een ‘right to the point’ mentaliteit;
  • respect voor de eigen mening van de medewerker.

 

Als ik kijk naar bedrijven waar ik nog graag zou willen werken is mijn top 3:

  • Veiligheidsregio Zuid-Limburg;
  • Waterleidingmaatschappij Limburg;
  • Berner.

 

LAAT JIJ VEEL VAN JEZELF ZIEN BIJ JE BEDRIJF? HEB JE DIE KEUZE BEWUST GEMAAKT?

Ja, op zich niet echt bewust. Het is wie ik ben. Natuurlijk moet je zakelijk zijn, je hebt een eigen bedrijf en je wilt geld verdienen. Maar het beroep van fotograaf is ook het soort beroep waar jouw persoonlijkheid meetelt, de klik belangrijk is en de fotografiestijl moet je aanspreken. Vind je het resultaat super, maar de wederzijdse klik is er niet dan gaat de opdracht naar iemand anders.

 

 

IN WELKE MATE BEN JIJ BEWUST BEZIG MET JOUW IDENTITEIT/ DE IDENTITEIT VAN JE BEDRIJF?

De laatste tijd ben ik bewust meer bezig met de identiteit van mijn bedrijf. Dit uit zich in het helder opzetten van mijn verhaal, een duidelijke lijn uit te zetten in mijn communicatie en de zichtbaarheid met betrekking tot mijn producten/diensten voor 2020.

 

 

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JOUW IDENTITEIT DUIDELIJK OVER KOMT OP JOUW KLANTEN?

Door te vertellen wat ik doe, wat ik wil en hoe ik dat wil doen. Omdat wat ik doe, erg leuk vind om te doen, is er een groot enthousiasme aanwezig. Dit zien mensen ook.

 

Wil je meer weten over identiteit? Bekijk onze whitepaper!

Wil je ook meedoen aan een interview over identiteit? Stuur ons dan een mail!