Hashtags op Instagram gebruiken - Deel 2

 

WELKE HASHTAGS MOET IK GEBRUIKEN?

Een tijdje terug schreven we een blog over hashtags gebruik op Instagram. We bespraken waarom ze bijdragen aan jouw vindbaarheid en groei en hoe je ze kunt inzetten. Vandaag gaan we dieper in op hoe jij hashtags kunt vinden die voor jou werken. 

 

 

ZOEKEN NAAR HASHTAGS

Via Instagram kun je zoeken op hashtags, je ziet daar dan direct de populariteit bij staan. Zo kun je dus zoeken op hashtags en weet je of het populaire hashtags of niche hashtags zijn. (En kun je de afweging maken welke je gaat gebruiken). 

Klaar voor stap 2? Zoek op een woord dat bij jouw bedrijf past en bekijk die hashtag op Instagram. Klik eens door naar een aantal posts en bekijk welke hashtags zij verder nog gebruiken. Die kun je vervolgens ook weer opzoeken en bekijken welke hashtags daar bij gebruikt worden. Zo kom je op steeds meer hashtag ideeën. 

 

 

AFWISSELEN MET HASHTAGS

Wissel daarnaast ook af met hashtags tussen je verschillende posts. Gebruik niet elke keer dezelfde hashtags, maar kijk echt naar je boodschap en foto. welke hashtags sluiten hier precies bij aan? Door af te wisselen met hashtags bereik je steeds andere mensen. Zo vergroot je niet alleen het bereik van je post, maar ook het aantal mensen dat jouw account tegen komt! 

 

 

WISSELENDE HASHTAGS

Blijf je hashtags regelmatig onderzoeken en bekijk of er nieuwe relevante hashtags zijn die je kunt gebruiken. Houd met het gebruik ook rekening met de seizoenen (Per seizoen zijn er andere hashtags, zoals bijvoorbeeld #wintertime en #herfstkleuren). Ook bepaalde evenementen en feestdagen brengen specifieke hashtags met zich mee. Bekijk of deze bij jou passen en hoe je ze kunt inzetten voor jouw posts! 

 

 

JE EIGEN HASHTAG?

Daarnaast kun je overwegen om een eigen hashtag te gebruiken. Een hashtag die specifiek voor jouw bedrijf of product staat. Denk hier eens over na. Dit kan je bedrijfsnaam zijn, een van je producten, maar je kunt het ook relateren aan een challenge. Zo kun je een specifieke hashtag gebruiken die bij jouw identiteit past en mensen direct aan jou laat denken. 

 

 

AAN DE SLAG!

We hopen dat je nu genoeg inspiratie hebt om aan de slag te gaan met jouw hashtags! Als je goed onderzoek doet, experimenteert en je statistieken bekijkt, kun je zo je bereik flink vergroten! Vergeet dus ook vooral niet de statistieken van je Instagram posts te bekijken om te leren wat het beste werkt voor jou.

Wil je dat we een keer met je meekijken? Dat doen we graag! Stuur ons dan een mail. (Een DM via Instagram mag natuurlijk ook ;) ).