· 

HELP! WAT MOET IK MET HASHTAGS OP INSTAGRAM?

 

 

 Gebruik jij al hashtags op Instagram? Hashtags werken goed om je bereik te vergroten. Als je hashtags gebruik, kijk dan eens in je statistieken per foto: Hoeveel bereik heb jij aan je hashtags te danken? Gebruik je ze nog niet of wil je je het bereik met jouw hashtags vergroten? Lees dan verder! 

 

 

WAAROM ZIJN HASHTAGS BELANGRIJK?

Laten we beginnen met waarom hashtags eigenlijk belangrijk zijn. Op Instagram zorgen hashtags ervoor dat jouw foto vindbaar wordt. Mensen kunnen op Instagram zoeken op hashtags en hashtags volgen om zo accounts te vinden die zij willen volgen. Je kunt ze op verschillende plaatsen gebruiken: Als je een foto post in je tijdslijn (je plaatst de hashtags dan bij je beschrijving of in een comment), in een story, bij je IGTV video of in je bio. 

Zo zie je dus: Er zijn veel plaatsen waar je kunt werken aan je zichtbaarheid en vindbaarheid. 

Als wij een foto plaatsen op Instagram zetten we er altijd een tekstje bij en voegen we hashtags toe. Over de tekst bij je foto, vertellen we in een ander artikel meer! Voor nu focussen we even op de hashtags. De hashtags bij je foto zorgen ervoor dat niet (een deel) van je volgers je foto te zien krijgen, maar ook andere mensen (Die bijvoorbeeld op een hashtag zoeken of deze volgen). 

 

 

HOE KUN JE HASHTAGS INZETTEN?

Oke, als we je nu overtuigd hebben van het gebruik van hashtags, zullen we je ook iets vertellen over hoe je deze kunt inzetten. Want welke hashtags kun je nu het beste gebruiken? Om te beginnen: kies hashtags die goed aansluiten bij de foto die post en de tekst die je erbij zet. Maar dat is nog niet alles. 

 

Je bent misschien geneigd om meteen de meest populaire hashtags op te zoeken en te gebruiken. Mooi toch, als een bepaalde hashtag een paar miljoen keer is gebruikt? Dat betekent dat het populair is! Ja en nee. 

Ja, de hashtag is populair. 

Maar nee, we raden je niet alleen deze hashtags te gebruiken. (Voorbeelden zijn #selfie, #photooftheday #instagood #happy). Dit vooral omdat het moeilijk is om op te vallen, tussen de vele posts met die hashtags. 

 

Als je een foto post, kun je tot 30 hashtags gebruiken. Je hoeft er niet persé 30 te kiezen. Dit is wel het maximum. 

Als je hashtags gaat kiezen, zorg dan dat je afwisselt tussen populaire, reguliere en zeldzame hashtags. (Gebruik van alles wat voor je foto). Op deze manier maak je van alle mogelijkheden gebruik. Van het brede bereik van populaire hashtags (maar met een hoge concurrentie) tot heel specifieke hashtags die helemaal bij jou passen. De minder specifieke hashtags worden misschien door minder mensen gevolgd, maar je spreekt er wel specifieker je doelgroep mee aan (en je hebt minder concurrentie).

 

Heb jij al zin om aan de slag te gaan? In onze volgende blog vertellen we je meer over hoe de juiste hashtags kunt vinden!