· 

GROEIEN OP INSTAGRAM (HOE DAN?)

 

Instagram gaat hard! Steeds meer mensen gebruiken Instagram. Het is een van de populairste platformen van dit moment. Wereldwijd maken er al meer dan een miljard mensen gebruik van Instagram. Meer dan 500 miljoen mensen gebruiken Instagram zelfs dagelijks! Daarnaast is er op Instagram veel meer engagement dan op andere social media kanalen. Hoog tijd dus om Instagram optimaal in te zetten voor jouw bedrijf!

 

Een tijdje terug, hielpen we je al weg met een aantal tips om je Instagram strategie op te zetten. Dat is al een goeie start van je instagram account. Maar dan begin je. Of je bent al een tijdje bezig. En je wilt natuurlijk resultaat zien. Volgers, likes, engagement, sales! Alles! Wil je harder groeien? Wij helpen je! Vandaag delen we 5 factoren met je die invloed hebben op jouw Instagram groei.

 

 

HASHTAGS

Wil je gevonden worden door andere mensen dan alleen je volgers? Zorg dan voor een optimaal gebruik van hashtags. Veel mensen zoeken op Instagram via hashtags naar nieuwe accounts, zorg er dus voor jij dat jij daar eruit springt!

 

Start met een onderzoek naar de hashtags die het beste bij jou en je doelgroep passen. Bekijk van tevoren al hoe populair de hashtags zijn. Kijk dan ook naar de mensen die deze hashtag gebruiken, pas jij daar tussen? Spreek jij hiermee je doelgroep aan? Een stevig hashtag onderzoek voor iedere post is een goed begin van een beter bereik!

 

INTERACTIE

Vaak vergeten mensen dat social media bedoeld zijn voor sociale interactie. Het heet niet voor niets sócial media. Veel bedrijven daarentegen, posten alleen maar berichten.

 

Instagram is géén eenrichtingsverkeer. Houd dat in gedachte. Ga actief op zoek naar content die jou interesseert:

Reageer op berichten van anderen en like deze ook. Zorg ervoor dat je een oprchte band opbouwt met volgers en potentiële volgers.

Reageer op vragen die aan jou worden gesteld, maar start interactie ook pro actief. Spreek rechtstreeks je ideale klant aan!

 

MOTIVEER

Zoals ik al aangaf is social media niet bedoeld om alleen maar te zenden. Maar hoe ga je nu het gesprek aan? Dat kun je doen door zelf te reageren op de foto van iemand anders. Als je meer interactie wilt op jouw foto's denk dan goed na over de tekst die je bij je foto plaatst. Vraag je af: Welk soort interactie wil je graag zien? En vraag hier dan ook om.

 

CONTENT STRATEGIE

Een belangrijke stap in het groei proces is je content strategie. Instagram draait niet alleen om mooie foto's. Denk ook na wat je met deze foto's wilt zeggen. En zorg voor een goeie bijbehorende tekst.

En niet te vergeten: wissel af op het gebied van content. Post niet alleen maar sales teksten, maar bedenk ook hoe jij je volgers kunt helpen. Voeg eerste waarde toe, voordat je iets van je volgers vraagt. Zorg ook dat je verschillende mogelijkheden die Instagram biedt (IDTV, stories etc) optimaal inzet.

 

OPRECHT

Gebruik Instagram om een oprechte band op te bouwen met je volgers. Als je actief wilt interacteren met anderen, doe dit dan ook oprecht. Alleen zo zul je zien, dat jij ook groeit.

Ga niet onder iedere foto 'mooi' of 'leuk' plaatsen, maar maak er een oprechte reactie van. Dit is de start van je band met iemand! Zorg dat deze goed begint.

 

Wees dus oprecht in je reacties, of jij ze nou bij iemand anders achterlaat of dat je reageert op een vraag van je volgers.

 

BONUSTIP!

We hebben nog een bonus tip voor je! Als je op zoek bent naar meer bereik en volgers, denk dan ook eens na over samenwerkingen met influencers. Benieuwd of dit bij jouw bedrijf past? Lees dan onze blog over influencermarketing.

 

AAN DE SLAG

Nu is het tijd om aan de slag te gaan met de tips en jouw Instagram account flink te laten groeien. Het kost veel tijd: Maar je zult zien dat het ook iets moois oplevert.

 

Kun je wel wat hulp gebruiken? Of wil je sparren over de beste hashtags of content strategie voor jouw bedrijf?

Dan mag je ons altijd mailen! We denken graag met je mee.