IK WIL EEN WEBSITE, WAT NU? 5 TIPS!

 

Je hebt een bedrijf of wilt een bedrijf starten. Je hebt ook besloten dat je daar graag een website voor wilt hebben. Maar wat nu? Waar begin je en hoe pak je dat aan? Wij hadden allebei al eens een website gemaakt voordat we met Morse begonnen. En we hebben natuurlijk de Morse website opgezet. Wij hebben het proces dus al een paar keer doorlopen en helpen jou hier nu graag mee verder. Vandaag nemen we 5 belangrijke beslissingen met je door!

 

 

1. DOMEINNAAM

Het begint allemaal met in ieder geval het bedenken van een domeinnaam. Hierin heb je een aantal keuzes te maken! Er komt meer bij kijken dan alleen het bedenken van de naam. Maar dat is wel een belangrijke stap. Heb je al een naam voor je blog of bedrijf? Bedenk dan of je dit ook exact zo wilt als domeinnaam. Weet je wat je wilt? Dan is het tijd om te controleren of jouw gewenste domeinnaam beschikbaar is. Bedenk daarnaast ook of je een ‘.com’, ‘.nl’ of ander soort website wilt. Je kunt natuurlijk ook een ‘.nl’ én ‘.com’ domeinnaam nemen. Dan, als laatste stap, ga je je domeinnaam registreren. Zorg er in ieder geval voor dat je punt 2 hieronder ook even leest, en daar een beslissing in neemt. Het kan voordelen hebben om beide tegelijk te regelen!

 

 

2. ZELF MAKEN OF LATEN MAKEN?

Dit is een van de belangrijkste beslissingen! Ga je je website zelf maken of laat je dit door iemand doen? Je kunt je wensen doorgeven aan een developer. Maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Daar hoef je helemaal niet heel technisch voor te zijn. Je kunt tegenwoordig vaak met een template werken. In principe kies je iets wat je mooi vindt (een template) en je vult het zelf in! Werken via een template is fijn als je eenvoudig een website zelf wilt opzetten. Houdt er wel rekening mee dat de opties beperkt zijn, je werkt immers met een template. Een developer kan dingen veel meer in detail voor je bouwen en een website maken die uniek is en toegespitst op jouw wensen. Het ligt dus aan je wensen én aan je budget.

 

Wil je met een template aan de slag? Wij kunnen je helpen bij een template via Jimdo of WordPress. Stuur ons een mailtje om meer te weten te komen! Houd ook onze blog in de gaten. Binnenkort schrijven we een blog over Jimdo vs. WordPress!

 

 

3. BRANDING EN IDENTITEIT

Branding en identiteit is heel belangrijk bij het opzetten van je website. Zorg dat je een duidelijk beeld hebt van wat je wilt uitstralen. Als je al een bedrijf hebt, zorg dan dat je website aansluit op hoe je bedrijf er nu uitziet en overkomt op klanten. Je wilt overal te herkennen zijn. Sta bij het maken van je website stil bij kleurgebruik, foto’s & gebruiksgemak. Denk je na over welke stijl bij jou past? Lees ook eens onze blog: Tijdloos of met de tijd mee.

 

 

4. DESIGN & UX

Denk eraan, beter iets goeds lenen dan zelf iets slechts bedenken ;). Wees niet bang om rond te shoppen en ideeën bij anderen op te doen wanneer je aan het nadenken bent over je website. Of je hem nu zelf bouwt of laat bouwen: Het is altijd goed om zelf al een idee te hebben van wat je wilt. Ga uit van je doelgroep, doe onderzoek naar hen en zet dit om in stijlelementen, kleurgebruik en algeheel website design. Het is vaak moeilijk om een start te maken, maar kijk eens rond op pinterest, online en in boeken, en naar je concurrent. Maar waar je je inspiratie ook uit haalt, druk wel je eigen stempel erop! Het is niet erg om je te laten inspireren, maar doe er wel je eigen ding mee.

 

Behalve kleurtjes en fotootjes moet je ook gebruiksgemak & user experience meenemen. Er is niks ergers dan wanneer mensen zich aan jouw website irriteren omdat het niet goed of intuïtief werkt. Vind je dit moeilijk? Helemaal niet erg, daar zijn wij voor ;).

 

 

5. CONTENT

Voordat je website live gaat, wil je natuurlijk ook content op je website! Denk hier goed over na. Content is alles omvattend. Content kan een blog zijn. Maar ook een pagina met je producten erop. Of de ‘over ons’ pagina. Content staat óveral op je website. En de juiste content schrijven.. is heel belangrijk!

 

Start met je doel: Wat wil je dat mensen op je website komen doen? Wie behoren tot je doelgroep? En wat weet je van hen. Daar stem je ook je content op af. Zorg dat je een tone of voice kiest die bij jou past. Die bij je branding en identiteit past. Maar let bij het schrijven van je content ook op de vindbaarheid van je website. Google scant jouw teksten. Je wilt je teksten zo schrijven, dat je bij de juiste zoekopdrachten in Google te vinden bent. Over het schrijven van content kunnen we je ook veel vertellen. Houd onze blog in gaten voor een meer in-depth artikel over het schrijven van content op je website!

 

Het beginnen met je eigen website is een spannende stap! Er komt behoorlijk wat bij kijken maar het geeft je ook veel mogelijkheden. Kun jij wel wat advies of ondersteuning gebruiken? Mail ons: info@morse-digital.nl. wij kunnen je helpen bij het opzetten en invullen van een template, het helder krijgen van je online identiteit en ook bij het schrijven van je content!

 

Wil je meer resultaat halen uit je website? Bekijk dan de pagina over ons website advies.