5 TIPS VOOR JE FACEBOOK PAGINA

 

Ontzettend veel bedrijven hebben tegenwoordig een Facebook pagina. Iedereen wil inspelen op het succes van Facebook. Maar zodra je een Facebook pagina hebt aangemaakt begint de uitdaging: Hoe zorg je dat mensen jouw pagina vinden én liken? En wat plaats je er vervolgens op? Het kan een tijdrovende klus zijn om een goeie Facebook pagina op te bouwen. Vandaag geef ik je 5 tips om jouw Facebook pagina te verbeteren!

 

 

1. NIET ALLEEN MAAR SALES

Nee, ik bedoel niet dat je Facebookpagina niet geschikt is voor sales. Helemaal niet :). Facebook kan een grote bijdrage leveren aan je conversie! Wat ik bedoel is: Plaats niet alleen maar directe sales posts. Mensen zullen je pagina alleen liken en volgen als er genoeg interessante dingen te vinden zijn. Zorg dat je inspeelt op hun behoeften en je publiek geeft wat ze willen. Natuurlijk wil je dat het uiteindelijk leidt naar sales. Maar het hoeft er niet te dik bovenop te liggen ;). Zorg ervoor dat je mensen nieuwsgierig maakt, dat je hen iets extra’s te bieden hebt.

 

 

2. AFWISSELENDE POSTS

Dit sluit aan op wat ik zojuist hebt verteld. Zorg dat je pagina niet volstaat met steeds dezelfde soort dingen. Dat gaat je publiek vervelen en ze zullen je minder enthousiast blijven volgen en reageren steeds minder. Zorg dat je je doelgroep blijft prikkelen. Weet je even niet wat je moet posten? Vraag het je publiek! Zorg er verder voor dat mensen jouw bedrijf goed leren kennen. Niet alleen de producten die jij verkoopt of diensten die je aanbiedt. Maar geef bijvoorbeeld ook een kijkje achter de schermen. Of deel een leuke ervaring. Kortom: Zorg voor een goeie variatie aan berichten om je pagina interessant te houden voor je publiek! Let op: Binnenkort heb ik een blog voor je met tips om te variëren in je posts op Facebook.

 

 

3. LEER VAN JE KLANT

Facebook houdt veel data bij! Let dus goed op de insights die Facebook je te bieden heeft. En leer hiervan! Op basis van deze data bepaal je welke hoe je jouw Facebook pagina inricht. Laat Faceook het je vertellen! Zeker als je gaat adverteren zijn Facebook Insights een must. Oh, en vergeet ook Facebook Pixel niet! Dan kom je nog meer te weten over je klanten.

 

 

4. POST CONSEQUENT

Ik zie heel veel bedrijven die niet consequent posten. Maar ik kan je zeggen: Dit is heel belangrijk! De wereld vergaat niet als je een keer vergeet te posten op Facebook. Zeker niet. Maar zorg wel dat je het bij houdt. Ga niet op 1 dag ineens 5x posten en dan een maand niets meer. Consequent posten is belangrijk in een goeie Facebook strategie. Je wilt je klanten steeds weer voorzien van nieuwe informatie en hen triggeren om met jou te interacteren. Je wilt niet te veel posten, maar zeker ook niet te weinig. Facebook insights helpt je bij het bepalen van de frequentie en momenten. Als je een betrouwbare fanbase wilt opbouwen, zorg dan dat jij ook betrouwbaar bent! Post consequent zodat je klanten weten wat ze kunnen verwachten.

 

 

5. NIET ALLEEN MAAR ZENDEN

Social Media is is geen middel om alleen maar te zenden. Een Facebook pagina opzetten met de bedoeling om alleen maar informatie te verzenden naar je klanten is geen goed plan. Op social media willen mensen een interactie aangaan. Je klanten reageren, denken mee, discussiëren: Ze laten van zich horen! Je komt er niet mee weg om alleen jouw boodchap op je pagina te zetten en weer verder te gaan. Zorg dus dat je interactie hebt met je bezoekers. Zorg zorg dat mensen jouw content willen delen, vrienden willen taggen. Laat je volgers het werk voor jou doen! Post dus berichten die zorgen voor interactie. Biedt mensen iets om over te praten of om te reageren. En interacteer zelf ook met je klant!

 

 

AAN DE SLAG!

Pas jij deze 5 tips al toe? Heb je moeite (gehad) met een bepaald aspect van je Facebook pagina?  Laat het ons weten! We kijken graag met je mee.