TIPS VOOR WERKEN ONDERWEG

 

Wat doe je als je voor je werk naar een andere bestemming moet (met name lange afstand)? Pak je de auto of de trein? Wat is handig en wat vind je fijn voor werken onderweg? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom met de trein reizen je voorkeur heeft. Reizen met de trein is beter voor het milieu. Het is meestal wat relaxter omdat je je niet op de weg hoeft te concentreren en het voordeel wat meestal benoemd wordt is de mogelijkheid om te werken vanuit de trein. Daarom ga ik vandaag met jou kijken naar de tips die we voor je hebben!

 

 

MET WELKE PROBLEMEN MOET JE REKENING HOUDEN WANNEER JE REIST MET DE TREIN?

Iets waar je rekening mee moet houden wanneer je wilt werken in de trein is de mate van privacy.

Heb je geluk dan zijn er zeeën van ruimte en heb je 4 stoelen voor jezelf. Dan is privacy ook niet zo een issue. Helaas hebben we meestal niet zo veel geluk en moet je er dus rekening mee houden dat je lekker opgepropt naast elkaar zit en de mogelijkheid bestaat dat de persoon naast je woord voor woord kan lezen wat je typt. De hele coupé kan trouwens meeluisteren wanneer je belt.

Wanneer je iets vertrouwelijks moet doen is het dus wellicht beter om dit te bewaren voor later ;).

 

 

WAT KUN JE DAN WEL DOEN EN HOE KUN JE JE HIER HET BEST OP VOORBEREIDEN?

 

HIER KOMEN ONZE TIPS VOOR WERKEN ONDERWEG:

  • Wanneer privacy een probleem is en je zit toch veel in de trein, dan zou je een privacy filter / anti glare folie kunnen kopen. Dit zorgt ervoor dat je alleen kunt lezen wat er op je scherm staat wanneer je recht voor de laptop zit.
  • Maak en hotspot op je telefoon! Internet in de trein laat nog wel eens te wensen over, so be prepared and make a hotspot. Als je dan issues hebt kun je gewoon via het internet va je mobiel werken.
  • Zorg dat je een powerbank bij je hebt, zodat je een back up plan hebt wanneer je muziek/telefoon/tablet uitvalt.
  • Neem muziek mee, hierdoor kun je je beter afsluiten en concentreren zodat je die mooie presentatie die je in elkaar aan het knutselen bent optimaal af kunt maken
  • Zet wat leuke luisterlessen op je sticky / laptop, leer terwijl je reist 😉
  • Lees dat interessante vakboek / boek / tijdschrift / blogs etc waar je nooit tijd voor hebt
  • Neem een doodle boekje mee, ik merk dat ik vaak creatief ben in de trein, met name bij lange reizen. Mijn gedachtes gaan stromen, niks zo fijn als wanneer je ze dan ergens op kan schrijven. Dit kan natuurlijk ook op je laptop of via ‘Keep’ in je telefoon. Maar voor mij werkt een notebookje toch het best. Vrij om te schrijven, tekenen, krassen, pijlen wat ik ook wil wie weet waar je op uit komt 😉

Heb jij nog goede tips voor werken onderweg? Laat het ons weten!