MERK EN IDENTITEIT

 

Wat zijn jouw favoriete merken? En waarom koop je dat ene merk? Wellicht heb je het eens uitgeprobeerd en beviel het product heel erg goed. Maar wat wist je al van het product voordat je het kocht? Eerder schreef ik al een artikel over zoeken en gevonden worden. Als je een website hebt, begint ook het spel van zoeken en gevonden worden. Je wilt je publiek bereiken en vergroten. We hebben toen ook besproken dat gevonden worden, begint bij weten door wíe je gevonden wilt worden. Vandaag gaan we verder met dit onderwerp.

 

 

KLANT WORDEN

Als mensen jouw product vinden zijn er nog tientallen, wellicht zelf honderden redenen waarom ze wel of niet klant worden bij jou. Vandaag zoom ik in op een belangrijke factor: Identiteit. Jouw klanten zijn op zoek naar een product. En jij biedt een product. Maar in de praktijk ligt het zelden zo simpel. Wanneer mensen bezig zijn met producten, zijn ze ook bezig met hun identiteit. En zoeken producten en diensten die daarop aansluiten. Denk aan lifestyle met biologische producten en duurzame diensten. Of iemand die altijd de laatste trends wil volgen.

 

 

IDENTITEIT

Bij het verkopen van producten of het aanbieden van diensten wordt de identiteit en het verhaal van een merk steeds belangrijker. Jouw klant zoekt vaak niet alleen een dienst, maar ook een verhaal! Iets wat aansluit op wat hij of zij belangrijk vindt. Ik zag bijvoorbeeld een keer een reclame van Evian (water). Hun slogan was ‘Drink pure and natural’. In de reclame zag je mensen die in hun weerspiegeling eruit zagen als een kind. Ze waren allemaal blij en dansten. Evian laat hiermee zien: Je drinkt dit water om jong en vrolijk te blijven. Het is ‘pure and natural’.

Kijk ook maar eens naar een willekeurige coca cola reclame: deze spelen allemaal in op jouw identiteit. Daarnaast komen er steeds meer bedrijven op met een ‘verhaal’. Een verhaal achter het product of dienst. Een verhaal bij de passie voor het product. Of een verhaal bij de eigenaren. Iets wat jou verbindt met het product/dienst die je verkoopt. Want zeg nou zelf: Als jij een connectie voelt met de eigenaar van een bedrijfje: Wat is dan de kans dat jij weer terug gaat?

 

 

ZORG VOOR EEN STERKE IDENTITEIT

Daarom is het belangrijk om voor jouw merk ook een sterke identiteit te hebben. Denk hierbij aan consistentie over alle kanalen. Het is belangrijk dat je overal jouw identiteit uitstraalt. En ook heel belangrijk: Dat dit aansluit op wat jouw doelgroep zoekt!

 

Kun jij wel wat hulp gebruiken? We geven graag advies over de consistentie en relevantie in jouw online communicatie. Daarnaast kunnen we ook helpen met je statistieken: Wie zijn jouw klanten en wat willen ze? Je kunt ons bereiken via info@morse-digital.nl!