MORSE DIGITAL’S CREATIEVE TOP 4

 

Deze week leek het ons leuk om een beetje een persoonlijkere schwung te geven aan ons blog. Als afsluitende blog voor onze creatieve weken willen we graag kijken naar dingen die ons inspireren en onze creativiteit aanwakkeren. Hiervoor hebben we een aantal categorieën gekozen. Wij zijn best wel verschillend in die dingen, dus we hebben besloten om jullie een kijkje te geven in 2 keukens ;). Hier komt onze creatieve top 4!

 

So here we go, onze creatieve top 4:

 

 

MUZIEK

[YVONNE]

Als ik aan het werk ben dan houd ik ervan om repetitieve muziek te horen, of muziek waar ik gewoon een goed gevoel bij krijg. Dit werkt voor mij het stimulerends, en hiervan kom ik in een goede flow.

Waar ik in ieder geval ver weg van moet blijven zijn meezing nummers, dan ga ik namelijk meezingen en dat wil niemand hebben. Mijn no go guilty pleasures zijn bijvoorbeeld ABBA en Barbara Streisand :D. Nog iets wat niet goed werkt is heel erg opzwepende muziek, daar kan ik heel erg opgejaagd van worden.

Dus mijn tips zouden zijn (kleine selectie ;)):

Canto ostinato, Steve Reich, Stars of the lid, Phoenix, War on drugs

 

[CAROLA]

Meezing nummers zijn heerlijk! Als ik thuis zit te werken dan ;). Ik denk vaak in liedjes. Als ik iemand iets hoor zeggen dan denk ik vaak direct aan een liedje. Dat hebben we allebei wel een beetje denk ik. Als ik samen met iemand zit te werken zetten we in ieder geval regelmatig wel een liedje in.

Mijn guilty pleasure is ook wel écht, echt een guilty pleasure. Als iemand namelijk alleen al iets zegt in de richting van “Hier staan we dan” of “Hier zijn we dan”. Begin ik al met de Henny Huisman song ;): “Hier stond je dan vanavond, het was heel spannend en toch ook fijn..” Haha.

Oke, maar nu door naar creativiteit. Waar ik graag naar luister als ik creatief bezig ben:

Michael Malarkey, Lorde, Lana Del Rey, Imagine Dragons en mijn all time favorite band: Racoon!

 

 

BOEK / TIJDSCHRIFT

 

[YVONNE]

Wanneer ik creatieve impulsen nodig heb dan vind ik het vaak fijn om door boeken en tijdschriften te bladeren. Ik ben een grafisch ontwerper, dus ik heb een voorliefde voor boeken. Wanneer ik door een boek blader kan alleen de geur ervan mij al inspireren (ik weet dat dit een beetje koekoe kan klinken :S).

Dit kan van alles zijn, maar vaak blader ik dan door kunstboeken of een design tijdschrift. Hieruit kan ik allerlei inspiratie vinden. Boeken en tijdschriften waar ik dan graag in blader, zijn bijvoorbeeld boeken over vormgeving (form is content), boeken over Arabische architectuur en kunst of Wallpaper* (die zijn trouwens ook interessant om op social te volgen).

 

[CAROLA]

Hierbij moet ik meteen denken aan ‘This not a book’. Ja ik weet het, klint tegenstrijdig he. Als ik een boek moet noemen en dan met iets kom dat beweert geen boek te zijn! Op het moment dat ik in de beschrijving las “Als het geen boek is, wat is het dan wél? Het antwoord is aan jou.” wist ik al dat dit iets voor mij was. Het staat vol met opdrachten en uitdagingen. Allemaal dingen die je bewust maken van je omgeving en je op een andere manier je dag doen beleven! Dit is een mooie reminder om creatief te zijn. En jezelf de ruimte geven om te ontdekken. Andere boeken in deze richting zijn ook: Wreck this journal, Mess en How to be an explorer of the world.

Bij tijdschriften denk ik aan Filosofie magazine. Ik ben altijd al geintrigeerd geweest door filosofie. Ik lees graag filosofische stukken en boeken. Kant, Nietschze, Socrates: Mij maak je er blij mee! Filosofie magazine zorgt ervoor dat ik de wereld weer eens door een andere bril bekijk. Of me afvraag wat die bril nu eigenlijk is. En of die wel bestaat.

 

 

FILM

 

[YVONNE]

Wat is een creatieve film? Ik moet zeggen dat ik dit de moeilijkste categorie vond toen ik over dit blog aan het nadenken was. (Carola had hier vast nul moeite mee ;)).

Maar over het algemeen kijk ik niet veel naar Hollywood films. Als ik nu aan creatieve films denk en aan de films die ik het afgelopen jaar gekeken heb dan denk ik aan 2 dingen: Studio Gibli en Holy Mountain.

Studio Gibli films ben ik helemaal weg van, ik vind het ontzettend mooi gemaakt en ik houd enorm van de vaak mystieke sfeer en verhalen.

Holy Mountain, wat kan ik daarover zeggen behalve dat de mensen die die film gemaakt hebben wel in een enorm creatief vacuum gezeten moeten hebben en vrije denkers zijn!

 

[CAROLA]

Als groot filmliefhebber moet ik hier natuurlijk met een paar goeie titels komen ;). Er zijn films die heel creatief gemaakt zijn, maar er zijn ook films die mijn creativiteit stimuleren. Dit kan door het verhaal zijn, de boodschap, de acteurs of iets heel anders!

Een voorbeeld van een creatief gemaakte film vind ik Labyrinth. De film speelt zich af in een magisch rijk en is geregisseerd door de bedenker van de Muppets: Jim Henson. Daarnaast is de film geproduceerd door George Lucas. Hem kennen we allemaal als de maker van de Star Wars films. De wezens in de film zijn zo leuk gemaakt. Ik vind het altijd geweldig om te kijken. Mooie details. En bovendien is het grappig om David Bowie te zien als Jareth de goblinkoning.

Een film die mij heel erg aan het denken zette is the Philosophers. Ook wel bekend als After the Dark. De film scoort niet bijzonder goed op Imdb, maar ik vond hem geweldig! Het gaat over een groep studenten die hun laatste filosofie les hebben. Hun leraar neemt hem mee in een indrukwekkend experiment: De studenten hebben de apocalips overleefd. Er is 1 schuil kelder. Maar niet alle 20 studenten kunnen hierin. Hoe gaan ze kiezen wie overleeft en wie niet?

Nog een paar creatieve films (Ik vond het verhaal/ plot heel verrassend en goed bedacht): Saw (het eerste deel), the Prestige, Now You See Me, the Devil’s Advocate.

 

 

EVENEMENT

 

[YVONNE]

Ik houd ervan om naar festivals te gaan en 1x per jaar ben ik sowieso in Utrecht te vinden bij Le Guess Who?. Ik vind dit een super festival omdat er heel veel bij elkaar komt. Heel veel verschillende muziek stromen, en daardoor ook heel veel verschillende mensen. Hierdoor is het voor mij niet alleen een plek om mij te laten verrassen door en genieten van muziek, maar ook om inspiratie op te snuiven.

 

[CAROLA]

Ik ben regelmatig op comic cons te vinden. Voor mij is dat echt omgeven zijn door creativiteit! Alles om mij heen voelt creatief op zo’n comic con. Ik vind films en series al heel creatief: Het bedenken en uitwerken van een verhaal op je eigen manier. Als ik dan op een comic con ben en ik zie geweldige cosplays en ik praat met acteurs uit films en series die ik leuk vind is mijn dag helemaal goed! Ik word altijd geïnspireerd door de gesprekken met andere mensen daar. Mijn favoriete comic cons zijn FACTS in België en Weekend of Hell in Duitsland. FACTS is groots. Weekend of Hell juist klein. Maar daarmee ook heel toegankelijk. De leukste gesprekken heb ik zeker daar gehad!

 

Wil je graag jouw tips voor deze categorieën met ons delen, mail ons dan vooral!